Alla inlägg under december 2007

Av Rwandafamiljen - 10 december 2007 08:04

För er som inte kan besöka genocidemuseet IRL.


http://www.kigalimemorialcentre.org/

Av Rwandafamiljen - 9 december 2007 21:16

I natt stod vi på flygplatsen och väntade på våra besökare. Brussels Air hade av okänd orsak ändrat triangelrutten Bryssel-Kigali-Nairobi-Bryssel till att anlöpa Nairobi före Kigali. Men strax före midnatt, natt till idag, kom planet. Och pigga (övertrötta?) besökare forslades hem till en sen tomatsoppa.


Idag kortare sightseeing-tur i Kigalis centrala delar, samt besök på genocide-museet. Vi sa ju förut att det är obligatoriskt! Som tur var hade lördagens envisa hällregn slutat, och solen tittade fram lite på eftermiddagen. Vi tog en tripp till Palisse där det formligen vimlade av skollediga rwandiska barn, både i poolen och på lekplatsen.


Imorgon börjar allvaret - praktik för några av besökarna, och examen för mellansyster.

Av Rwandafamiljen - 2 december 2007 21:12

Andra gången vi firar advent i Rwanda. Denna gång blev det skandinavisk kaffebjudning hemma hos oss på eftermiddagen. Nya kanadensiska grannen (geolog som jobbar för guldprospekteringsfirma...) och våra belgiska bekanta kom också. Nybakade saffransbullar (av undertecknad) och massa småkakor (schackrutor, bondkakor, drömmar & havreflarn) som pappan bakat. Han hade även gjort sin specialitet rabarberpaj. (Jo, det finns rabarber i Afrika!)


Flickorna sjöng några adventssånger accompanjerade av en svensk musiklärare som bor här i Kigali. Elpianot är inte vårt, utan bara deponerat i huset av någon som bodde i Rwanda i slutet av 1990-talet. Han har nog glömt bort att det står här...


/Mamma

Ovido - Quiz & Flashcards