Alla inlägg under mars 2008

Av Rwandafamiljen - 5 mars 2008 20:05

Onsdagar slutar alla tidigt på Ecole Belge, så eftermiddagen efter läxläsningen brukar ägnas åt långa simturer. Vilket behövs när man till vardags tillbringar mycket tid i bil samt sittandes i skola/på kontor. Men vid lunchtid började det blåsa och snart spöregnade det, vilket höll i sig större delen av eftermiddagen. Blev inget simmande idag.


Och inte kunde vi se på en film som en arbetskamrat lånat ut för den var i fel format för vår DVD-spelare...

Av Rwandafamiljen - 3 mars 2008 21:10

Skönt att vara hemma igen även om en hel arbetsvecka fortfarande ligger framför en trots att man jobbat hela helgen...


Kigali soligt efter regnig söndag. Hemmavarande (pappa & lillasyster) hade åkt med bekanta på en dagstur till Akagera national park på lördagen. Mellansyster umgicks med sina kompisar vid Lac Muhazi hela helgen.


Eftersom alla läxor till tisdagen redan var undangjorda (vi tränade som hastigast på en muntlig presentation som lillasyster skulle ha om Gandhi), blev det ett parti Fia med knuff innan läggdags. Eller rättare sagt - vi knuffades så mycket att det aldrig tog slut. Tror att mellansyster var den som vann.

/mamma

Av Rwandafamiljen - 3 mars 2008 13:12

Vid mellanlandning i Bujumbura ser jag flyplatspersonalen stapla 25 kartonger med daggamla kycklingar på en bagagekärra. Genom lufthålen i sidorna ser man de små gula dunbollarna röra sig. Sedan fortsätter personalen att långsamt, långsamt lasta av DHL- och Fedex-försändelser samt ett stort gäng säckar med diplomatpost. Jag hinner knappt tänka: "Vilken tur att det är mulet" förrän solen bryter fram och gassar på kycklingkartongerna. Det tar minst 10 minuter innan någon ingriper och rullar iväg kärran till skuggan under flygplansvingen. Till sist lastas de 25 kartongerna på planet igen för fortsatt färd mot Kigali. Undrar hur många av kycklingarna som fortfarande levde? Men kanske slapp de undan ett trist liv i en broilerfabrik....

Ovido - Quiz & Flashcards