Alla inlägg under juni 2007

Av Rwandafamiljen - 18 juni 2007 22:00

Vi fick höra att den etiopiska restaurangen som stängde just när vi kom hit i oktober, har öppnat igen. Efter att ha rekat lite efter plats (den ligger i närheten av Amahoro stadium, den stora idrottsarenan) och öppettider (öppet hela dagen och hela kvällen) åkte vi dit och åt middag direkt efter jobbet. Restaurangen är av enklast tänkbara typ så det ser precis ut som i Etiopien. Alla i familjen är helt galna i injera, berberi, kötfå, töps, aijb & shiro wåt. Billigt var det också, så detta blir ingen engångsföreteelse.

Av Rwandafamiljen - 17 juni 2007 17:17

Efter två intensiva veckor på huvudkontoret i Europa, är jag tillbaka "hemma". I Kigali har det varit uselt väder hela tiden så jag är mer solbränd än resten av familjen!


Söndagen har tillbringats med - vad annars? - pluggande. Mellansyster har avverkat en vecka med examina och bara kommande vecka återstår. Sista veckan skall sedan ägnas åt "arkivering", dvs alla lektionsanteckningar, inlämningsuppgifter och prov i samtliga ämnen skall kontrolleras av respektive lärare, och sedan arkiveras allt på skolan. Fattas något, eller är i dålig ordning, eller kluddigt skrivet (eller blyerts istället för bläck - och då talar vi inte om kulspetspenna utan riktigt bläck..) blir det anmärkning vilket kan resultera i sänkt ordningsbetyg. Gammeldags?


Lillasyster har prov på alla provinser och provinshuvudstäder, samt de 17 olika naturgeografiska regionerna i världens viktigaste land. Vilket? Gissa!


Annat som hänt hemma är: brand i elskåpet, stort hål uppenbarat sig under ena husknuten, nattvakten slagit ihjäl en orm som kanske var en kobra (inte så stor dock, ligger sparad i en glasburk i vårt kylskåp i väntan på att konsultera någon ormexpert). Vi vann också några priser på efterdragningen på skolans lotteri: tillgodokvitto på 2000 Rwandafranc (cirka 26 SEK) på en livsmedelsaffär, årsmedlemsskap på video-/DVD-uthyrning (alltså depositionsavgiften, man får betala för varje film man hyr) samt inträde till Akagera National Park.


Min hemkomst innebar start på ny aktivitet: kaninhoppning, eftersom jag hade med kaninsele. Kaninerna tyckte dock det var käckare att äta gräs än att springa/hoppa.


/Mamma

Av Rwandafamiljen - 10 juni 2007 13:38

Hejsan!

Nu är det Examensveckorna för systern, hon är avundsjuk på mig bara för att jag har vanliga veckor! Fast det är ändå jobbigt för i morgon är det 2 prov och på tisdag är det ett prov. Fast dom imorron är ganska lätta! (Hoppas jag.) Konstigt att det var soligt och fint igår och idag blir det storm.!! Fast nu är det bara blåsten som är innan stormen kommer. Men det är ju regnperiod nu så det är väl inte så konstigt. Det var bara jag i poolen igår! Haha! Nu ska jag gå! //Lilla syster!

Av Rwandafamiljen - 2 juni 2007 21:20

Idag var det sportdag på belgiska skolan. Inte bara för aktiva idrottare, utan alla besökare till skolan (barn, föräldrar, goda vänner) delades på två lag - röda & gröna och man fick personliga kort att hålla reda på. Dessa fylldes med stämplar efter varje aktivitet man deltagit i, och i de fall det var tävling mellan grönt & rött fick vinnaren tre markeringar och förloraren en markering. Det fanns: badminton, pingis, basket, handboll, längdhopp, säcklöpning, tvillinglöpning (du har ena benet sammanknutet med annan persons ben), salsakurs, step-up träningspass, sällskapsspel.


Fint väder och mycket "vimmel". Belgiska crepes, afrikanska samozas samt grillade majskolvar. Läsk, öl eller vin.


Mot slutet av dagen dragning på lotteriet av vilket barnen tvingats sälja minst ett block lotter vardera (pengarna går till skolan). Vinsterna var bl.a.: flygresor till London, Bryssel, Johannesburg och Nairobi, medlemskort på tennisklubben på Novotel, hårklippning, restaurangbesök, brandsläckare, och mycket annat. Vi vann ingenting trots att vi sammanlagt köpt 29 lotter.

Ovido - Quiz & Flashcards